Viorica Dumbrăveanu către lucrătorii medicali : „Sunteți eroii zilelor noastre. Sistemul medical trebuie să devină o prioritate a statului”

Viorica Dumbrăveanu  către lucrătorii medicali : „Sunteți eroii zilelor noastre. Sistemul medical trebuie să devină o prioritate a statului”

„Vă mulțumim pentru dedicație,  profesionalism,  pentru munca și sacrificiile pe care le faceți zi de zi, pentru ca noi să fim sănătoși.  În aceste clipe grele,  sunteți departe de familie și cei dragi, fără odihnă și nopți nedormite, pentru a salva vieți. Sunteți eroii zilelor noastre”, a fost mesajul transmis astăzi de  ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei video-conferințe, cu lucrătorii medicali din instituțiile medico-sanitare publice și asistența medicală primară

 

Totodată, aceasta a menționat că în rezultatul acestei pandemii, sistemul medical, dar în primul rând eroii acestui sistem, trebuie să devină o prioritate a statului, astfel încât,  lucrătorii medicali să aibă condiții de muncă moderne și să fie răsplătiți destoinic pentru munca pe care o fac zilnic.

 

„Sunt momente dificile prin care trece Republica Moldova, dar sunt sigură că acestea vor determina o schimbare radicală în abordarea față de sistemul de sănătate”, a subliniat aceasta.

 

La finalul discuțiilor, a fost ținut un minut de reculegere pentru lucrătorii medicali care au pierdut lupta împotriva COVID-19, salvând vieți omenești.