În Republica Moldova au fost înregistrate 24 cazuri noi de COVID-19

În Republica Moldova au fost înregistrate 24 cazuri noi de COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu date actualizate privind persoanele infectate cu noul tip de Coronavirus, după procesare a 153 de teste.

Astfel, la ziua de azi, 25 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 24 cazuri noi de COVID-19 confirmate, dintre care 3 cazuri sunt de import (Marea Britanie și Germania) și 21 de cazuri cu transmitere locală (Chișinău, Soroca, Hâncești, Râșcani, Ștefan Vodă, Ialoveni și Strășeni), respectiv numărul total a ajuns la 149 de persoane. Reamintim că două persoane dintre cele infectate cu noul Coronavirus au fost tratate, iar o persoană a decedat.

În contextul evenimentelor din țară, legate de pandemia COVID-19, Ministerul Finanțelor va aloca din Fondul de Rezervă a Guvernului peste 36 de milioane de lei Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Banii alocați vor fi utilizați în scopul procurării echipamentului special pentru prevenirea și gestionarea infecției COVID-19. Decizia a fost aprobată astăzi, printr-un aviz pozitiv, în cadrul ședinței de Guvern.

Îndemnăm în continuare populația să apeleze la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să se informeze doar din surse oficiale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează recomandările care trebuie respectate de fiecare persoană:

-Evitați locurile publice. STAȚI ACASĂ!;

-Păstrați distanța socială de minim 1 m;

-Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

 -Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

-Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.