184 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

184 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

La ziua de azi, 24 aprilie 2020, au fost înregistrate alte 184 cazuri de infecție cu noul coronavirus după procesarea a 857 probe, toate cazurile fiind cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 3110.

 

Totodată, alte 8 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în regiunea transnistreană.  

 

Din numărul total de cazuri din această zi, 50 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 17, medici – 3, personal auxiliar – 18, felceri – 2.

  

În total, 755 persoane au fost tratate şi 84 persoane au decedat din cauza COVID-19.

 

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a declarat, astăzi, în cadrul briefing-ului după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, că a fost intensificat procesul de testare în zonele considerate focare.

 

Totodată, Dumbrăveanu a specificat că astăzi au fost testați lucrătorii medicali din cadrul Spitalului Municipal Nr.4, 12 dintre aceștea fiind infectați cu virusul Covid-19, iar în zilele ce urmează vor fi testate cadrele și din alte instituții medicale.

 

Ministrul a mai menționat că, cifra mare de cazuri înregistrate în raioanele Vulcănești, Cahul și Căușeni este legată de un eveniment organizat într-o vinărie din satul Etulia, raionul Vulcănești.