(raport) Cum au fost repartizate donațiile venite la Primăria Chișinău pentru lupta cu Covid-19: Spitalele au prezentat cum au cheltuit banii

(raport) Cum au fost repartizate donațiile venite la Primăria Chișinău pentru lupta cu Covid-19: Spitalele au prezentat cum au cheltuit banii

Primăria Chișinău a venit cu un raport cu privire la sumele colectate din donații pentru lupta cu Covid-19.
Potrivit raportului publicat pe pagina Primăriei Chișinău, suma totală acumulată este de 3,7 milioane de lei, dintre care 2,5 milioane deja au fost repartizați.
Cei mai mulți bani a primit Spitalul Municipal Ignatenco – 1 milion de lei, din care au fost folosiți doar 137 de mii de lei.
Spitalele: Arhanghel Mihail, Sfânta Treime, Spitalul Municipal Nr.1, Spitalul Municipal Nr.4 au primit câte 500 de mii de lei.

Spitalul de Boli Infecțioase pentru copii – 360 de mii de lei, iar Maternitatea Nr.2 – 200 de mii de lei.

În același timp, preturile municipale au câte 50 de mii de lei din aceste donații.

Cei mai mulți bani din donația oferită, au fost cheltuiți de Spitalul Arhanghel Mihail – 298 de mii de lei. De asemenea, a parte mare din donații a fost cheltuită și de Spitalul Sfânta Treime și Maternitatea Nr.2. Celelalte instituții medicale au folosit puțin peste 50 de mii de lei.

Bani au fost folosiți pentru dezinfectanți, articole pentru saloanele pacienților, echipamente de protecție, măști respiratorii și altele.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ion Ceban le-a mulțumit tuturor pentru suportul acordat.

Preturi Chisinau by Primăria Chișinău on Scribd