Familii nevoiașe au beneficiat de pachete cu produse alimentare colectate în cadrul campaniei sociale de Paști, lansată de municipalitate

Familii nevoiașe au beneficiat de pachete cu produse alimentare colectate în cadrul campaniei sociale de Paști, lansată de municipalitate

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute, în cadrul Campaniei sociale dedicate sărbătorii Paști, lansate de municipalitate, în parteneriat cu 5 rețele de magazine, au fost colectate circa 500 de kg de produse alimentare.

Informații în acest sens au fost prezentate astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate. Potrivit sursei citate, 69 de familii social-vulnerabile din oraș au beneficiat de pachete cu produse alimentare neperisabile achiziționate de cetățeni și plasate în boxe speciale la ieșirea din supermarketuri, au fost colectate de către direcțiile teritoriale asistență socială.

Produsele alimentare au fost ambalate în pachete a câte 6-8 kg și ulterior, repartizate către familii/persoane aflate în dificultate.

E de menționat că de la instituirea stării de urgență, cauzată de epidemia COVID-19 și până în prezent, familiile social-vulnerabile din capitală au beneficiat periodic de pachete cu produse alimentare, distribuite de reprezentanții Direcției generale asistență socială, de agenți economici, ONG-uri și misiuni religioase.