3369 persoane au fost tratate de COVID-19, în Republica Moldova

3369 persoane au fost tratate de COVID-19, în Republica Moldova

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 6704 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 841 sunt din Transnistria.

 

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău, au fost internați 41 pacienți cu suspecție la COVID-19.

 

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 266 – stare gravă (21 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 614 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

 

Alte 280 persoane tratate au fost externate, dintre care 89 din instituțiile medicale spitalicești și 191 care erau încadrați în tratament la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. În tratament activ la domiciliu se află în continuare 614 pacienți cu forme ușoare de COVID–19. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 3369.

 

Până la ziua de azi, au fost confirmate 1444 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-356, asistenţi medicali-632, infirmieri-302, personal auxiliar-154 persoane.

 

MSMPS informează despre înregistrarea unui nou deces provocat de COVID-19:

 

Deces 234: Bărbat de 68 ani, din mun. Soroca, internat la IMSP SR Soroca pe data de 17 mai. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II ,diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II.

 

”Astăzi ne confruntăm cu totul alte realități decât cele existente până la declanșarea stării de urgență. Sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Lucrătorii medicali au lucrat și lucrează în continuare până la extenuare, cu dedicație și unica valoare pe care o au este cea de a salva vieți. Vă îndemn să respectați măsurile recomandate de specialiști”, a menționat Viorica Dumbrăveanu, la conferința de presă organizată în această dimineață.

 

Totodată, un raport detaliat privind măsurile întreprinse de MSMSP pe perioada stării de urgență, dar și până la declanșarea pandemiei COVID-19, va fi plasat pe pagina oficială a autorității publice centrale.