Deciziile aprobate în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, 29 mai

Deciziile aprobate în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, 29 mai

Astăzi, 29 mai în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, a fost aprobate următoarele decizii:

 

Reluarea, începând cu 8 iunie 2020, a activității centrelor comerciale din țară și a unităților comerciale specializate din cadrul acestora, cu excepția cinematografelor, unităților de alimentație publică, centrelor de agrement (activităţi sportive, recreative şi distractive), amplasate în incinta acestora.

 

Reluarea, începând cu data de 1 iunie 2020, a antrenamentelor desfășurate în aer liber, pentru sportivii legitimați de către următoarele Federații Sportive din Republica Moldova: Federația de Badminton; Federația de Caiac – Canoe; Federația de Fotbal; Federația de Haltere; Federația Sporturilor Nautice; Federația de Tenis. Procesul de instruire și antrenament se va organiza exclusiv la centrele sportive, terenurile de sport, bazinele sportive, acreditate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

 

Lista entităților sportive (centre, terenuri, bazine), în cadrul cărora se permite reluarea antrenamentelor, va fi aprobată prin ordinul intern al Ministerului Educației Culturii și Cercetării, la solicitarea federațiilor de profil, în funcție de nivelul de corespundere a entității sportive normelor sanitar-epidemiologice de prevenire și control a infecției COVID-19.

 

Din 1 iunie, se reia activitatea integrală a Agenției Servicii Publice, cu asigurarea respectării normelor de reducerea infecției COVID-19.

 

Se permit, începând cu 5 iunie 2020, întrunirile cu caracter religios, oficierea slujbelor religioase, respectând cerințele de organizare a serviciilor divine sau a altor manifestări tradiționale religioase, cu respectare normelor sanitar-epidemiologice.

 

Se sistează circulația transportului public din mun. Chișinău și mun. Bălți în zilele de 30-31 mai 2020, 06-08 iunie 2020, 14 iunie 2020, 20-21 iunie 2020 și 28 iunie 2020.

 

Toate activitățile enumerate necesită respectarea strictă a regulilor sanitar-epidemiologice prevăzute în Instrucțiunile cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19, anexate la Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

 

 

Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 13 din 29 mai.