Mulțumiri lucrătorilor medicali și farmaciștilor pentru dedicație și muncă asiduă

Mulțumiri lucrătorilor medicali și farmaciștilor pentru dedicație și muncă asiduă

Recunoștință și aprecieri pentru profesionalism, muncă asiduă, devotament și dedicație, pentru vieți salvate. Adevărați eroi ai zilelor noastre- lucrătorii medicali și farmaciștii. Cei care, în aceste momente de grea încercare pentru întreaga lume, se află în prima linie în lupta cu pandemia COVID-19.

 

Astăzi, cu prilejul Zilei Lucrătorului medical şi a Farmacistului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale aduce cele mai sincere felicitări şi înalte consideraţiuni tuturor medicilor, asistenților medicali și farmaciștilor.

 

Pentru activitatea prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, responsabilitate și contribuție la dezvoltarea și perfecționarea asistenței medicale acordate populației, MSMPS a apreciat cu diplome 1380 lucrători medicali și farmaceutici din instituțiile medicale publice, private și instituțiile de asistență socială.

 

Totodată, pentru dăruire în activitate, profesionalism înalt, performanțe deosebite obținute în prestarea serviciilor medicale, în semn de distinsă apreciere pentru contribuția adusă la îmbunătățirea sistemului medical, au fost decorați cu diplome mai mulți lucrători medicali. Astfel au fost oferite 30 Diplome de Onoare ale Guvernului, 38 Diplome de Onoare ale Președintelui Republicii Moldova și 11 Diplome de Onoare ale Parlamentului.

 

De asemenea, specialiștii din sistemul medical au fost apreciați cu Distincții de Stat: „Ordinul Republicii”- 2, Ordinul „Gloria Muncii”-32, Medalia „Meritul Civic”-53, Medalia „Nicolae Testemiţanu”-23, Titlul Onorific „Om Emerit”-3.

 

Aducem un ultim omagiu celor 21 lucrători medicali, care au pierdut lupta cu noul coronavirus, fiind până în ultima clipă alături de pacienți și salvând vieți. Îngeri în halate albe. Exprimăm sincere condolențe familiilor care și-au pierdut membrii, precum sistemului medical care a pierdut specialiști valoroși, ce s-au dedicat  profesiei și au salvat mii de vieți omenești. Dumnezeu să-i odihnească în pace!