Summit-ul Global al OIM privind COVID-19 și lumea muncii: Asigurarea unui viitor mai bun pentru lumea muncii

Summit-ul Global al OIM privind COVID-19 și lumea muncii: Asigurarea unui viitor mai bun pentru lumea muncii

Conducerea MSMPS a participat astăzi, 1 iulie curent, la conferința online din cadrul Summit-ul Global al OIM privind COVID-19 și lumea muncii: Asigurarea unui viitor mai bun pentru lumea muncii, care se va desfășura în perioada 1-9 iulie curent.

Summit-ul Global este un eveniment major, care oferă oportunitatea reprezentanților guvernelor, angajatorilor și lucrătorilor din țările member ale Organizației Internaționale a Muncii, să-și expună opiniile cu privire la modalitățile de a depășire a consecințelor economice și sociale ale pandemiei COVID-19.

Reuniunea la nivel înalt permite discutarea provocărilor cu care se confruntă țările, în situația epidemiologică actuală.

Subiecte abordate:

  • Răspunsul la criza pandemică, în ceea ce privește sprijinirea angajării depline și munca decentă pentru toți;
  • Reacția la criză astfel încât să ajutăm economia mondială să iasă mai rapid din recesiune și să facă față provocărilor digitale, demografice și de mediu, pentru a asigura o echitate socială în următoarea perioadă.
  • Ce sectoare ale economiei și ce categorii de lucrători necesită o atenție specială și sprijin.
  • Reducerea sărăciei și măsurile pentru eliminarea acesteia.

Rezultatele discuțiilor vor sta la baza răspunsului OIM la pandemie, ținând cont de principiile formulate în Declarația OIM privind viitorul lumii muncii.

Toate evenimentele Summit-ului vor fi deschise tuturor și vor putea fi urmărite în direct pe pagina web https://global-summit.ilo.org/en/.