Lupta cu noul coronavirus: donații din partea Franței și procurarea de noi teste

Lupta cu noul coronavirus: donații din partea Franței și procurarea de noi teste

În această săptămână, Ambasada Franței în Republica Moldova a donat Spitalului Clinic Municipal nr. 1 „Gh. Paladi” din Chișinău un lot de echipamente medicale în sumă de 3.600 Euro. Donația include două dispozitive de monitorizare a semnelor vitale ale pacienților, necesare secției de reanimare.

Pandemia cauzată de COVID-19 s-a răspândit în întreaga lume. Şi în Franța, dar şi în Moldova, boala a afectat numeroase familii.

„Ţin să-mi exprim toată solidaritatea pe care Franța o manifestă față de Republica Moldova. În acest context, vreau să înmânez un ajutor material Spitalului Clinic Municipal nr. 1”, a declarat Pascal le Deunff, Ambasadorul Franței în Republica Moldova.

Biblioteca Științifică Medicală a USMF „Nicolae Testemițanu” a recepționat o nouă donație de cărți şi reviste de profil medical şi farmaceutic, oferite de statul Carolina de Nord (SUA).

Până la sfârșitul săptămânii, în țară vor ajunge alte 100 de mii de teste pentru identificarea COVID-19. În Republica Moldova sunt testate toate persoanele care întrunesc definiția de caz, mai exact, pacienții suspecți și persoanele care au avut contact cu o persoană infectată și angajații din prima linie.