Concentratoare de oxigen donate de UNICEF

Concentratoare de oxigen donate de UNICEF

Zece concentratoare de oxigen au fost donate Institutului de Medicină Urgentă, săptămâna trecută, de UNICEF Moldova. Dispozitivele, în sumă de 131.377 de lei, oferă un flux continuu de oxigen pacienților care au dificultăți de respirație. Echipamentele medicale vor fi utilizate și în tratamentul copiilor bolnavi de coronavirus.

Mulți pacienți bolnavi de COVID-19 necesită oxigenoterapie, iar aceste dispozitive produc oxigen concentrat din aerul atmosferic. Un astfel de concentrator poate fi utilizat fie pentru un pat pentru adulți, fie pentru cinci paturi pediatrice. Prin urmare, câteva dintre aceste concentratoare de oxigen vor fi utilizate în unitățile de terapie intensivă pediatrică. De la declanșarea pandemiei în Republica Moldova, aproape 2.000 de copii au fost infectați cu COVID-19, peste 500 fiind sub vârsta de 5 ani.

„Aceste dispozitive sunt utilizate pe scară largă în terapia intensivă a pacienților cu COVID-19, în special în instituțiile medicale care nu au rețele de inginerie pentru oxigen în terapie intensivă. Prima funcție este de a ventila și separa oxigenul pur din atmosferă pentru a facilita procedurile de terapie intensivă”, a declarat Mihai Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă.

„UNICEF sprijină autoritățile din domeniul sănătății în răspunsul lor la COVID-19, inclusiv prin furnizarea de materiale și echipamente medicale esențiale”, a declarat Desiree Jongsma, Reprezentanta de Țară UNICEF în Moldova. „Acest lot de concentratoare de oxigen va sprijini în continuare lucrătorii din domeniul sănătății în salvarea de vieți omenești, inclusiv a copiilor, atât în ​​timpul acestei pandemii, cât și ulterior”, a adăugat Desiree Jongsma.

UNICEF va continua să furnizeze echipamente de protecție pentru lucrătorii din prima linie din domeniul sănătății și nu numai, pentru a asigura furnizarea eficientă și sigură a serviciilor publice în timpul crizei COVID-19. Până acum, UNICEF a livrat, la nivel mondial, peste 16.000 de concentratoare de oxigen în 90 de țări.

Foto credit: UNICEF Moldova

The post Concentratoare de oxigen donate de UNICEF appeared first on Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.