Persoanele cu pneumofibroze ca rezultat al infecției cu COVID-19, vor avea dreptul la recuperare balneo-sanatorială în mod prioritar

Persoanele cu pneumofibroze ca rezultat al infecției cu COVID-19,  vor avea dreptul la recuperare balneo-sanatorială în mod prioritar

Guvernul a aprobat astăzi modificări la cadrul normativ pentru a asigura în mod prioritar dreptul la reabilitare și recuperare a persoanelor asigurate, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități adulte și veteranilor de război care au pneumofibroze ca rezultat al infecției cu COVID – 19.

Scopul modificărilor propuse este de a spori accesul categoriilor de persoane menționate la tratament de reabilitare, în vederea reducerii sechelelor pulmonare, în urma infecției cu Coronavirus de tip nou (COVID-19), ceea ce va avea un impact major pentru sănătatea publică și va contribui la îmbunătățirea calității vieții acestora.

Dreptul la serviciile de reabilitare/recuperare va fi acordat categoriilor nominalizate în primele 9 luni după boală, indiferent de faptul dacă anterior au beneficiat de bilet.

Menționăm că implementarea modificărilor operate nu va necesita alocarea mijloacelor financiare suplimentare din bugetul de stat.