Starea de urgență în sănătate publică, prelungită

Starea de urgență în sănătate publică, prelungită

Starea de urgență în sănătate publică  a fost  prelungită până pe 30 septembrie. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică. Totodată, sunt permise nunțile și cumetriile cu până la 50 de invitați.

Comisia a prelungit termenul de aplicare a restricțiilor în vigoare, cu unele excepții. Astfel, a fost eliminată restricția privind organizarea nunților și cumetriilor. Aceste evenimente sunt permise cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane și cu respectarea strictă a măsurilor antiepidemice. Totodată, sunt admise reuniunile în grupuri a câte 50 de oameni.

Autoritățile au mai decis că persoanele care revin în Republica Moldova din țările aflate în zona verde, dar traversează state clasificate ca fiind în zona roșie, vor completa fișa epidemiologică și  vor sta 14 zile în regim de autoizolare.

Membrii CNESP au reiterat importanța respectării celor 3 reguli de aur pentru stoparea răspândirii virusului COVID-19: igienizarea frecventă a mâinilor, respectarea distanței fizice de 1 metru și purtarea corectă a măștilor în spații închise și locuri aglomerate.