Municipalitatea va analiza posibilitatea reluării procesului educațional din capitală în condiții de activitate obișnuită

Municipalitatea va analiza posibilitatea reluării procesului educațional din capitală în condiții de activitate obișnuită

Primăria municipiulu Chișinău va analiza posibilitatea reluării procesului educational în instituțiile de învățământ municipal în condiții de activitate obișnuită. Cu o solicitare în acest sens a venit primarul general, Ion Ceban, către viceprimarul de ramură, Agela Cutasevici, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău.

Ion Ceban a ținut să precizeze că în adresa municipalității parvin solicitări de clarificare a situației privind reluarea procesului obișnuit de activitate în școli și grădinițe. „Cererea mea vine în contextul în care noi impunem în instituţiile de învăţământ respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infectării cu Covid – 19, în timp ce în zonele de agrement, localuri publice şi în transportul public aglomeraţia e la ea acasă, iar oamenii parcă nici nu au auzit despre coronavirus şi distanţă socială”, a declarant Ion Ceban.

Conform datelor acumulate în cele 147 de instituții de învățământ primar şi secundar, se atestă următoarea situație: elevi bolnavi – 106; elevi în autoizolare – 1669; cadre didactice – 74; autoizolare – 43; cadre nedidactice – 20; autoizolare – 11. Totodată, în regim de carantină se află 48 clase din 23 de instituții.

Amintim că Primăria municipiului Chișinău a adresat un apel părinților care au copii instituționalizați în școlile și grădinițele din capitală, pentru a respecta măsurile luate de instituțiile educaționale privind prevenirea și stoparea răspândirii virusului COVID-19.