Peste 18 mii pacienți, infectați cu nou tip de virus, au fost monitorizați online, fiind tratați la domiciliu

Peste 18 mii pacienți, infectați cu nou tip de virus, au fost monitorizați online, fiind tratați la domiciliu

Primăria municipiului Chișinău informează că peste 18 mii de chișinăuieni infectați cu COVID-19, formă ușoară, aflați în tratament la domiciliu, în autoizolare sau carantină, au fost monitorizați online (de la distanță) de către medicii de familie, pe baza platformei CRM JIRA Software. 

Proiectul este implementat de APL Chișinău, începând din 29 aprilie 2020, în toate instituțiile din subordinea asociațiilor medicale teritoriale din capitală și are drept scop eficientizarea procesului de monitorizare de către medicii de familie a pacienților infectați cu coronavirus, cu forme ușoare a infecției.

JIRA Software este un produs conceput pentru gestionarea eficientă și simplificată a datelor printr-un sistem de acces rapid și urmărire în timp real a sarcinilor prin fluxuri personalizate utilizând telefoanele mobile de către pacienți. Aceasta permite centralizarea datelor pe fiecare sector, cu evidența listelor pacienților și actualizarea/totalizarea instantaneu a datelor.

Implementarea platformei JIRA este coordonată cu Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, accesul datelor se face prin intermediul serverelor iCloud din subordinea STISC, iar Agenția de Guvernare Electronică asigură interconecțiunea sistemelor prin M-Connect. Totodată, o echipă de specialiști IT asigură suportul tehnic și metodologic necesar pentru funcţionarea platformei.

Platforma JIRA va putea fi utilizată, la fel, pentru monitorizarea pacienților și cu alte patologii, aprofundând tehnologiile de telemedicină și digitalizarea sistemului medical.