„Fii în siguranță” – este îndemnul autorităților pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19, în cadrul unei campanii naționale de comunicare

„Fii în siguranță” – este îndemnul autorităților pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19, în cadrul unei campanii naționale de comunicare

În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 în Republica Moldova, Grupul Național de Comunicare COVID-19, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, dar și Primăria Municipiului Chișinău lansează campania de informare și responsabilizare „Fii în siguranță”! 

Campania are drept scop informarea cetățenilor despre riscurile de infectare cu COVID-19, și, în același timp, educarea unui spirit de solidaritate cu cei care, în fiecare zi luptă în linia întâi pentru viața fiecărui pacient.  

Fii în siguranță – călătorește în siguranță, învață în siguranță, lucrează în siguranță, sărbătorește în siguranță! Sunt îndemnurile la schimbare de comportament, pe care autoritățile și specialiștii în sănătate le recomandă cetățenilor pentru diminuarea riscului de infectare. 

În aceste momente de criză, când instituțiile din prima linie cu greu fac față numărului de pacienți infectați, cetățenii pot contribui la oprirea răspândirii COVID-19, manifestând grijă față de propria sănătate și a celor din jur. 

Respectarea măsurilor de precauție este cea mai eficientă soluție de prevenire a infectării: poartă mască, păstrează distanța fizică, spală-te regulat pe mâini, evită locurile aglomerate.

Astfel, pe parcursul campaniei, cu suportul partenerilor de dezvoltare (Organizația Mondială a Sănătății, ONU Moldova, UNICEF Moldova), vor fi elaborate și distribuite materiale informaționale, pe toate canalele de comunicare, la nivel național.

În același timp, în regim de test va fi lansată platforma web: www.covidinfo.md. Acest instrument de informare va fi un agregator de conținut verificat și relevant, despre evoluția pandemiei COVID-19 în Republica Moldova. Platforma a fost elaborată de Grupul national de comunicare și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și Uniunii Europene, în cadrul eforturilor de răspuns la pandemia COVID-19.

Campania de comunicare este parte componentă a Planului de Răspuns la COVID-19, elaborat de către Autoritățile Publice Centrale, pe platforma intersectorială, pentru diminuarea riscului de infecție prin COVID-19 în Republica Moldova.