Noi măsuri aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică

Noi măsuri aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică

Instituţiie teatral-concertistice şi casele de cultură își vor relua activitățile cu prezența spectatorilor, însă vor trebui să activeze la o capacitate de 50% din numărul de locuri, cu admiterea a cel mult 250 spectatori. Obligatoriu, va fi asigurată respectarea măsurilor de prevenire şi control a infecţiei COVID-19. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP).

La fel, se va permite comercializarea produselor alimentare la pachet de către unităţile de alimentaţie publică în intervalul orar 22.00 – 07.00, cu condiția de a nu fi consumate în incinta sau pe teritoriul unităţii.

Rămâne restricționată în continuare activitatea cinematografelor, urmare a creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în municipiul Chișinău, Bălți și alte municipii, unde sunt localizate cele mai multe cinematografe. În același timp, este necesar de menționat că măsurile restrictive vor fi revizuite, în funcție de evoluţia şi tendinţa situaţiei epidemiologice a infecţiei COVID-19.

Măsurile aprobate astăzi prin Hotărârea CNESP  nr. 43 din 5 februarie 2021 intră în vigoare din momentul emiterii Hotărârii. Informăm că hotărârile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică sunt executorii pentru autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, pentru persoanele fizice şi juridice, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare.

Hotărârea CNESP  nr. 43 din 5 februarie 2021, o puteți consulta aici.

Sursa: Ministerul Sănătății