Ajutor umanitar din partea României pentru combaterea pandemiei COVID-19

Ajutor umanitar din partea României pentru combaterea pandemiei COVID-19

Astăzi, 19 februarie, Republica Moldova a recepționat un lot de asistență umanitară din partea României, care constă în echipamente de protecție individuală pentru lucrătorii medicali din prima linie în lupta cu infecția COVID-19.

Donația include 1.5 milioane de măști chirurgicale, 100.000 de măști de protecție tip FFP3, 100.000 costume de protecție și 100.000 mănuși de unică folosință, în valoare de 48 milioane lei. Toate echipamentele urmează să fie distribuite instituțiilor medico-sanitare la nivel național.

Ajutorul umanitar oferit astăzi sistemului de sănătate din țara noastră vine în contextul demersului înaintat de MSMPS pentru mobilizarea asistenței în cadrul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene. România este cea de-a doua țară care a răspuns apelului de solidaritate lansat de Republica Moldova.

În acest context, secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, și-a exprimat gratitudinea pentru susținerea permanentă acordată de către România și Uniunea Europeană, sistemului de sănătate din țara noastră, menționând că criza COVID-19 ne-a învățat un lucru important: puterea prieteniei dintre oameni și țări, care va contribui la depășirea provocărilor.

Menționăm că, pe 12 februarie curent, Republica Moldova a recepționat un lot de echipamente specializate de protecție din partea Guvernului Republicii Cehe, prin intermediul aceluiași mecanism de protecție civilă al Uniunii Europene.

Sursa: Ministerul Sănătății