Costume de protecție donate lucrătorilor medicali din cadrul Spitalului de Copii „Valentin Ignatenco”

Costume de protecție donate lucrătorilor medicali din cadrul Spitalului de Copii „Valentin Ignatenco”

O donație care include 25 000 de combinezoane de unică folosință, de model Tyvek 600+,  în valoare de 302,250.00 dolari SUA a fost oferită Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, din partea NATO.

„Apreciem gestul de solidaritate și aducem sincere mulțumiri Organizației Tratatului Atlanticului de Nord pentru sprijinul acordat sistemului de sănătate. Acest suport sub formă de echipamentele de protecție,  oferit ca răspuns la situația pandemică din Republica Moldova va contribui esențial la protecția lucrătorilor medicali și la acordarea asistenței medicale copiilor, care sunt viitorul acestei țări”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc.

„NATO se solidarizează cu Republica Moldova în contextul situației epidemiologice actuale. Ne face plăcere să prezentăm această donație din partea NATO pentru Republica Moldova, pentru a ajuta la întărirea efortului țării în lupta cu COVID-19”, a menționat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Lituaniei în Republica Moldova, Kestutis Kudzmanas.

Sursa: Ministerul Sănătății