Reactivarea a încă 30 de paturi pentru pacienți COVID la IMSP SCM „Sfânta Treime” și 80 de locuri la Centrul „COVID Chișinău” de la Moldexpo

Reactivarea a încă 30 de paturi pentru pacienți COVID la IMSP SCM „Sfânta Treime” și 80 de locuri la Centrul „COVID Chișinău” de la Moldexpo

Primăria municipiului Chișinău informează că de astăzi la IMSP SCM „Sfânta Treime” instituție strategică cu profil COVID, au fost reactivate 30 de paturi noi pentru pacienții testați pozitiv la coronavirus. Astfel, capacitatea instituției va fi de 300 de paturi pentru profilul COVID.

Totodată, la Centrul „COVID -19 Chișinău” de la Moldexpo, va fi activat al treilea pavilion, 80 de paturi, unde vor fi triaţi pacienţii suspecţi la coronavirus. De asemenea, precizăm că spațiile celorlalte 2 pavilioane deja funcţionale, vor fi transformate în zone de staţionar, pentru tratarea bolnavilor confirmaţi pozitiv.

Astfel, la Centrul „COVID – 19 Chișinău” vor fi în total 420 de paturi pentru pacienţi, acesta devenind punctul strategic cu cea mai mare capacitate de spitalizare din republică.

Decizia de suplinire a numărului de paturi pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19, în instituțiile strategice din capitală, a fost luată după ce în ultimele săptămâni situaţia privind infectările s-a agravat şi, respectiv, a reapărut problema insuficienței locurilor în spitale.

Mesajul autorităților către cetățenii din municipiu este să ajute sistemul medical să salveze vieți și să nu extenueze personalul medical. Măsurile de protecție împotriva COVID-19 rămân aceleași: igiena mâinilor, portul obligatoriu al măștii și evitarea locurilor aglomerate. În caz de simptome, cetățenii sunt chemați să contacteze medicul de familie sau să sune la „112″.