Începe imunizarea împotriva COVID-19 a lucrătorilor medicali din asistența medicală primară

Începând cu 12 martie curent, 18 mii doze de vaccin împotriva COVID-19, inclusiv seringi și cutii de siguranță, vor fi repartizate instituțiilor din asistența medicală primară și centrelor de sănătate raionale, în scopul imunizării lucrătorilor medicali.

„Imunizarea tuturor lucrătorilor medicali este prioritară, pentru a putea acorda asistență medicală în continuare populației. Este imperios necesar asigurarea unui management riguros privind utilizarea  rapidă și eficientă a dozelor de vaccin recepționate, conform programării aprobate, la nivel de instituție”,  a menționat secretarul de Stat, Tatiana Zatîc, la ședința de astăzi cu conducerea centrelor de sănătate din țară.

Tot astăzi, a avut loc instruirea suplimentară a reprezentanților instituțiilor medicale și centrelor de sănătate din UTA Găgăuzia, privind organizarea eficientă a procesului de vaccinare. Subiectele abordate fiind asigurarea și administrarea în timp util a vaccinurilor împotriva COVID-19, distribuția,  păstrarea, administrarea vaccinurilor și managementul evenimentelor/efectelor adverse post-imunizare COVID-19.

Dispoziția nr. 142-d din 11 martie 2021, cu privire la distribuirea vaccinurilor împotriva COVID-19

Ordinul MSMPS nr. 93 din 05 februarie 2021 (Procesul de vaccinare împotriva COVID-19)

Sursa: Ministerul Sănătății