Peste 5.500 de oameni s-au vaccinat împotriva COVID-19 la Maratonul Vaccinării

Peste 5.500 de oameni din diferite regiuni ale țării s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul Maratonului Vaccinării care s-a desfășurat la Palatul Republicii, în perioada 28-30 mai. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în colaborare cu Primăria Chișinău.

Secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, a venit cu un mesaj de mulțumire către medicii, asistenții medicali, Primăria Chișinău și alți parteneri care au contribuit la organizarea eficientă a procesului de imunizare în cadrul maratonului.

„Aduc cele mai sincere mulțumiri pentru efortul depus, buna desfășurare a Maratonului Vaccinării medicilor și asistenților medicali care și-au sacrificat aceste trei zile în scop social, Primăriei Chișinău, echipei Spitalului Municipal „Sfânta Treime” pentru implicare activă și sprijinul oferit. De asemenea, apreciem implicarea comunității medicale și Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”, Centrului de excelență de medicină și farmacie „Raisa Pacalo”.

Am avut un suport necondiționat din partea administrației Palatului Republicii, precum și din partea partenerilor UNICEF, OMS. Maratonul a fost organizat conform principiului de transparență, iar astăzi, am ajuns la o rată de acoperire vaccinală de aproape 10% din populație. În continuare, îndemnăm toți oamenii să se vaccineze. Toate punctele de vaccinare din țară au stocuri suficiente de vaccin”, a spus secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

În cadrul Maratonului Vaccinării, au fost disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, prezente în Republica Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac.

Maratonul a fost organizat cu suportul Centrului municipal de vaccinare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” și Colegiul de excelență de medicină și farmacie „Raisa Pacalo”. Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 409.108 persoane.

The post Peste 5.500 de oameni s-au vaccinat împotriva COVID-19 la Maratonul Vaccinării appeared first on Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

Sursa: Ministerul Sănătății