Redeschiderea cișmelelor de pe teritoriul capitalei

Redeschiderea cișmelelor de pe teritoriul capitalei

Primăria municipiului Chișinău informează că cișmelele de apă de pe teritoriul capitalei au fost redeschise, pentru a fi de folos oamenilor în perioada caniculară. Astfel, de câteva săptămâni, chișinăuienii și oaspeții orașului pot consuma apă de bună calitate, gratis din aceste surse. Totodată, e de menționat că furnizorul de apă a luat toate măsurile de precauție, prin dezinfectare, pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19.

Amintim că sunt amenajate cișmele în Parcul „Valea Morilor”, în Scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, în Grădina Catedralei, iar din acest an, și în Parcul „Alunelul” există astfel de surse de apă.

De asemenea, în sectorul Botanica, în preajma Parcului „Valea Trandafirilor”, activează fără întrerupere buveta. De la începutul anului 2021, din sursa enunțată a fost utilizată o cantitate de peste o mie de tone de apă, iar în perioada caniculară consumul va crește.

Cișmelele de pe teritoriul orașului au fost instalate de SA „APĂ-Canal Chișinău” în anul 2017, iar amplasarea acestora a fost coordonată cu autoritățile. Modelul modern al surselor de apă se încadrează armonios în zonele de odihnă.

Furnizorul de apă face apel către cetățeni de a păstra bunurile publice, spre a fi de folos întregii comunități. Totodată, cazurile de vandalizare a cișmelelor urmează a fi anunțate către SA „Apă-Canal Chișinău”.