RAPORT trimestrial cu privire la activitatea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pentru realizarea obiectivelor și indicatorilor de performanță, conform HG 355/2020, în perioada aprilie-iunie a. 2021.

RAPORT  trimestrial cu privire la activitatea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pentru realizarea obiectivelor și indicatorilor de performanță,  conform HG 355/2020, în perioada aprilie-iunie a. 2021.

Obiectivul de activitate Numărul indicatorului Valoarea țintă Acțiuni realizate Valoarea țintă
Asigurarea verificării obiectivelor cu grad de risc sporit privind impactul asupra sănătății publice. Raportul dintre controalele asupra persoanelor/unităților care prezintă cel mai înalt grad de risc, în comparație cu numărul total de controale efectuate (A.2.1.) Creșterea cu 5% a ponderii obiectivelor cu grad de risc înalt (cu grad de risc peste 700 de puncte) pentru  efectuarea controlului Pe parcursul lunilor aprilie-iunie a. 2021 de către specialiștii cu drept de control din cadrul ANSP, au fost efectuate  1915 de controale a persoanelor fizice şi juridice ce practică activitate de întreprinzător.

Din numărul total de controale:

–         872 s-au efectuat în mod planificat, dintre care  4,47% (39)  revine  persoanelor/unităților care prezintă cel mai înalt grad de (pentru care media ponderată a gradelor specifice de risc este peste 700 de puncte);

–        1043 inopinat: 28 cu scopul examinării diverselor petiții și sesizări parvenite în adresa ANSP; 862 cu scopul eliberării actelor permisive și 153 de controale au fost efectuate în scopul verificării implementării și respectării măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19 în conformitate cu prevederile Hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Pentru referință, numărul total al controalelor in trim II al anului 2020 a constituit 1390, dar nu putem utiliza datele anului 2020, din considerentele că sunt generale pentru persoanele fizice şi juridice ce practică activitate de întreprinzător și al obiectelor și instituțiilor publice, numărul total al controalelor a constituit 1390, dintre care .

Conform Metodologiei controlului de stat asupra activității de întreprinzător în baza analizei riscurilor efectuat de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică, la evaluare și stabilirea gradului global de risc al obiectelor din domeniile de competență, nu se atestă persoane/unități pentru care media ponderată a gradelor specifice de risc este peste 800.
Consolidarea capacităților instituționale de consultare Activități de consultanță (A.3.1).

 

Creșterea cu 5% activităților de consultanță persoanelor fizice și juridice pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice        De către specialiștii ANSP, în perioada aprilie-iunie a. 2021  au fost organizate:

–        activități de informare și sensibilizare a persoanelor juridice și fizice ce țin de respectarea legislației în domeniul sănătății publice, au fost desfășurate peste 145 de activități de sensibilizare a agenților economici și populației în întregime prin desfășurarea diverselor seminare on-line, mese rotunde on-line, publicații în presă, emisiuni TV, Radio, etc. Pentru perioada similară al anului 2020 au fost organizate 369 de activități de sensibilizare al agenților economici, conducătorii DETST, conducătorii instituțiilor preșcolare și preuniversitare, cu asistenții medicali din instituțiile pentru copii, cu privire la redeschiderea instituțiilor pentru copii în contextul pandemiei COVID-19;

–        1447 convorbiri cu persoanele fizice şi juridice ce practică activitate de întreprinzător, în cadrul controalelor efectuate, cu mențiuni in procesele verbale de control ca ,,recomandări” privind respectarea prevederilor actelor normative in vigoare în domeniul sănătății publice. Pentru comparație, pe parcursul trimestrului II anul 2020 au fost desfășurate 935 de convorbiri

–        113 răspunsuri în scris la solicitări parvenite.

 
Consolidarea capacităților instituționale de comunicare. Activități de comunicare (A.4.1.) Creșterea cu 5% activităților de comunicare prin utilizarea surselor de informare în masa, inclusiv pagina web a ANSP Pentru perioada de raportare, pe pagina oficială al ANSP, au fost publicate 51 de comunicate de presa.

Pagina oficială www.ansp.md a fost vizualizată de peste 50 vizitatori pe zi in perioada de raportare.

Numărul accesărilor a rețelelor de socializare – 133;

Numărul de vizualizări a postărilor efectuate – 2027.

Pentru perioada similară al anului 2020 nu au fost monitorizate datele.

The post RAPORT trimestrial cu privire la activitatea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pentru realizarea obiectivelor și indicatorilor de performanță, conform HG 355/2020, în perioada aprilie-iunie a. 2021. appeared first on ANSP.