Circa 19.000 de persoane au fost vaccinate în zilele de odihnă, împotriva COVID-19

Circa 1200 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 astăzi, 25 iulie, în cadrul Maratoanelor organizate în raioanele Ialoveni, Briceni și UTA Găgăuzia.

În total, în acest weekend în jur de 19.000 de persoane au fost vaccinate datorită acțiunilor de informare și vaccinare organizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Asociației Studenților și Rezidenților USMF. Pentru imunizare, au fost accesibile vaccinurile Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sinopharm.

Toate acțiunile s-au desfășurat cu suportul Centrelor de Sănătate Briceni, Ialoveni și UTA Găgăuzia, spitalelor raionale, administrațiilor publice locale și Asociației Rezidenților și Studenților din cadrul USMF. „Sincere aprecieri și recunoștință Centrelor de Sănătate, medicilor de familie, administrațiilor publice locale, medicilor voluntari, studenților USMF pentru sprijinul și eforturile depuse pentru vaccinarea și informarea cetățenilor. Intensificarea procesului de vaccinare e o acțiune mai mult decât importantă pentru a preveni o creștere activă a numărului de cazuri”, a menționat secretarul de stat, Denis Cernelea.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova, au fost administrate 955.799 de doze de vaccin.

The post Circa 19.000 de persoane au fost vaccinate în zilele de odihnă, împotriva COVID-19 appeared first on Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

Sursa: Ministerul Sănătății